Tavada Sebzeli Yulaf Börek
Tavada Sebzeli Yulaf Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi (ben toz haline getirdim)
- 1 adet küçük uzunluk rendelenmiş kabak
- 1 adet rendelenmiş küçük uzunluk havuç
- Yarım doğranmış kapya biber
- 1 avuç doğranmış dereotu
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1 adet doğranmış soğan
- Tuz
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tavada Sebzeli Yulaf Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bir kaba yumurta, yoğurt, tuz, baharatlar ve yulaf ezmesi karıştıralım akabinde rendelenmiş suyu sıkılmış kabak ve havucu ek edelim, maydanoz dereotu da koyup güzelce karıştıralım.
- Bir tavaya sıvı yağ koyup iç harçtan biraz koyalım kapağı kapalı halde kısık ateş de pişmeye koyalım.
- Başka bir tavada soğan ve kapya biber soteleyelim altı kızaran yulaflı karışıma soğanlı kapya biber üzerine yayalım, kaşar peynir her yerine dökelim ve kalan yulaflı karışımı üzerine yayalım ve biraz pişirelim, akabinde aksi çevirip başka yüzünü pişirelim.
- Alt üst kısık ateşte piştikten sonra dilimleyip, servis edelim. Çok hoş oluyor her ogün tüketebilirsiniz kesinlikle deneyip fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum🤲
Tavada Sebzeli Yulaf Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














