Tavada Musakka

Tavada Musakka Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 orta uzunluk patlıcan
  • 70 g tereyağı
  • 1 tane büyük soğan
  • 1 kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 500 g kıyma
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • Kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Nane

Tavada Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları 1 santim ortayla yuvarlak formda doğrayalım, tost makinesinde dizelim bi fırçayla dilimleri hafif yağlayıp kızartalım.
  2. Tavada kıymayı suyu çekilene kadar kavuralım ,tereyağı, soğan,sarımsak ve biberi ekleyip düzgünce kavuralım.
  3. Salça ve baharatları ekleyelim ,yarım su bardağıda su ekleyip pişirelim ,ince kıyılmış maydanoz ek edip karıştıralım.
  4. Tavanın alt kısmını kaplayacak biçimde patlıcanları dizelim ortasına harcımızı yayalım.
  5. Üzerini tekrar patlıcanla kapatalım, farklı bir kasede yarım bardak su yarım yemek kaşığı salça,tuz kırmızı biber çırpalım ve patlıcanların üzerinden gezdirelim, kapağını kapatıp pişirelim.

Tavada Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:3 Renkli Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ezogelin Çorba
Malaga (Ev Usulü Kolay Yapım)
Hurmalı Atıştırmalık
Şahane Elmalı Kurabiye
Midye Tatlısı
Arpa Şehriye Salatası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.