Tavada Musakka

Tavada Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 4 orta uzunluk patlıcan
- 70 g tereyağı
- 1 tane büyük soğan
- 1 kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 500 g kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı su
- Kırmızı biber
- Karabiber
- Tuz
- Nane
Tavada Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları 1 santim ortayla yuvarlak formda doğrayalım, tost makinesinde dizelim bi fırçayla dilimleri hafif yağlayıp kızartalım.
- Tavada kıymayı suyu çekilene kadar kavuralım ,tereyağı, soğan,sarımsak ve biberi ekleyip düzgünce kavuralım.
- Salça ve baharatları ekleyelim ,yarım su bardağıda su ekleyip pişirelim ,ince kıyılmış maydanoz ek edip karıştıralım.
- Tavanın alt kısmını kaplayacak biçimde patlıcanları dizelim ortasına harcımızı yayalım.
- Üzerini tekrar patlıcanla kapatalım, farklı bir kasede yarım bardak su yarım yemek kaşığı salça,tuz kırmızı biber çırpalım ve patlıcanların üzerinden gezdirelim, kapağını kapatıp pişirelim.
Tavada Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






