Tavada Mini Bazlama

Tavada Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım bardak yoğurt
  • Çeyrek bardak ılık su
  • 5 kaşık sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 – 2 bardak un

Tavada Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un ve kabartma tozu hariç gereçler büyükçe bir kasede çırpma teli çırpılır.
  2. Kabartma tozu ve un yavaşça eklenir ve yoğrulur. Hamur biraz ele yapışacak kıvamda iken üzeri streçle kapatılır ve hamur 15 dk dinlenmeye alınır.
  3. Sonra hamur 8 kesime bölünür ve üzeri bezle örtülerek 5 dk dinlenir.
  4. Hamurlar tek tek merdane ile ne kalın ne ince yarım cm kalınlığında açılır ve tekrar üzeri örtülerek 10 dk dinlenir.
  5. Sonra ortada kısık ateşte gerili önlü pişirilir.

Tavada Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Kıyma Kavurma
Hakkari’nin Yöresel Yemeği Doğaba
Orman Meyveli Dondurma (Ev Yapımı)
Protein Glutensiz Tost ( Mercimek Tost )
Evdekilerle Makarna
Okul İçin Poğaça
Hdabla | © 2025 |