Tavada Mini Bazlama

Tavada Küçük Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım bardak yoğurt
- Çeyrek bardak ılık su
- 5 kaşık sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1,5 – 2 bardak un
Tavada Küçük Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un ve kabartma tozu hariç gereçler büyükçe bir kasede çırpma teli çırpılır.
- Kabartma tozu ve un yavaşça eklenir ve yoğrulur. Hamur biraz ele yapışacak kıvamda iken üzeri streçle kapatılır ve hamur 15 dk dinlenmeye alınır.
- Sonra hamur 8 kesime bölünür ve üzeri bezle örtülerek 5 dk dinlenir.
- Hamurlar tek tek merdane ile ne kalın ne ince yarım cm kalınlığında açılır ve tekrar üzeri örtülerek 10 dk dinlenir.
- Sonra ortada kısık ateşte gerili önlü pişirilir.
Tavada Küçük Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



