Tavada Lavaş

Tavada Lavaş Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı un
- 2.5 su bardağı su
- 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 2 çay kaşığı tuz
Tavada Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuru materyalleri bir kaba al karıştırın.
- 2. 5 su bardağı suyu ekleyelim fakat suyun yarısı ılık, yarısı soğuk olacak formda ayarlamamız lazım.
- Önce soğuk suyunu ekle karıştırın (katı bir kıvam olacak) akabinde ılık suyunu ekleyip karıştırın, son olarak sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Tavayı her seferinde az yağ ile yağlayın, birinci etap tavanı güzelce ısıtın hamuru dökünce kısığa alın.
- Ortalama 10 saniye sonra çevirin (kenarlarına hafif baskı uygulayıp çevireceksin)
- 10 saniye daha pişirdikten sonra ocağın altını açacaksın o sırada kabarmaya başlayacak. (maya ve kabartma tozu yok hamurda)
- 2 yüzü büsbütün kızarana kadar pişirin. Bir tabağa koyup üstlerini isteğe nazaran tereyağı sürebilirsiniz.Afiyet olsun.
Tavada Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



