Tavada Lavaş

Tavada Lavaş Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 2.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 2 çay kaşığı tuz

Tavada Lavaş Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuru materyalleri bir kaba al karıştırın.
  2. 2. 5 su bardağı suyu ekleyelim fakat suyun yarısı ılık, yarısı soğuk olacak formda ayarlamamız lazım.
  3. Önce soğuk suyunu ekle karıştırın (katı bir kıvam olacak) akabinde ılık suyunu ekleyip karıştırın, son olarak sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  4. Tavayı her seferinde az yağ ile yağlayın, birinci etap tavanı güzelce ısıtın hamuru dökünce kısığa alın.
  5. Ortalama 10 saniye sonra çevirin (kenarlarına hafif baskı uygulayıp çevireceksin)
  6. 10 saniye daha pişirdikten sonra ocağın altını açacaksın o sırada kabarmaya başlayacak. (maya ve kabartma tozu yok hamurda)
  7. 2 yüzü büsbütün kızarana kadar pişirin. Bir tabağa koyup üstlerini isteğe nazaran tereyağı sürebilirsiniz.Afiyet olsun.

Tavada Lavaş Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bursa Usulü Pideli Köfte (Videolu)
Bereketli Çıtır Börek (Yap Buzluğa At)
Köz Biberli Börülce Salatası
Brownie
Elmalı Ve Yulaflı Waffle
Dana Kavurma
Hdabla | © 2024 |