Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka

Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet taze biber
- 1 adet büyük uzunluk soğan
- 5 diş sarımsak
- 3 adet patlıcan
- 1 adet büyük uzunluk patates
- 1 kaşık dolusu salça
- 1 tatlı kaşığı kuru maydanoz
- 1 tatlı kaşığı nane
Damak tadınıza nazaran:
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Pul biber
- Tuz
Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanı alaca soyup iri olma suretiyle kup kup doğrayalım.
- Ilık tuzlu suda bekletelim. Yarım saat sonra suyunu süzelim ve sudan geçirelim.
- Diğer taraftan uygun kızgın tavaya yağı alalım.
- Sırası ile küp küp doğranmış soğanı, ek edelim.
- İnce ince kıyılmış sarımsağı ve taze biberi ek edelim.
- Kıymayı ek edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
- Tuzunu ek edip kaşık yardımı ile karıştıralım.
- Malzeme yumuşadıktan sonra salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Suyu süzülmüş olan patlıcanı ek edelim, tuz ek edelim ve kısık ateşte yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
- Küp küp doğranmış patatesi ek edelim.
- Baharatı ve tuzu damak tadına nazaran ek edelim.
- Malzemeyi üç parmak geçecek kadar kaynar su ek edelim.
- Suyunu çekene kadar ve materyaller yumuşayana kadar pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.
Not : materyalleri artırıp azalta bilirsiniz.
Tavada Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



