Tavada Kazandibi-pratik

Tavada Kazandibi-pratik Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1.5 yemek kaşığı buğday nişasta
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
Karamelize üst kısmı için;
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Tavada Kazandibi-pratik Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye sütü alalım. Sırasıyla tüm materyalleri ekleyip ocağın altını açmadan karıştıralım.
- Malzemeler birbirine yeterlice karıştıktan sonra ocağın altını açıp daima olarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar topaklanma olmaması için karıştıralım.
- Kıvamın gelmesine yakın diğer bir tavaya 2 yemek kaşığı pudra şekerini tavanın her yerine eşit formda bir kaşık yardımıyla yayalım ve tavanın altını hafif orta ateşe alarak pudra şekerinin eriyip karamelize hale gelmesini sağlayalım. Bu kısma dikkat edelim çok fazla karamelize olmasın yoksa yanık tadı gelebilir.
- Muhallebimiz kıvama geldiyse altını kapatalım ve üstü kabuk tutmaması için orta ara karıştıralım.
- Tavada orta ateşte eriyen pudra şekerinin üzerine hazır olan muhallebimizi dökelim ve karıştırmadan olduğu üzere 10 dk kadar pişmeye orta ateşte bırakalım.
- Yaklaşık 10 dk sonunda tavanın tabanını denetim ettiğinizde tabanına tuttu üzereyse ve karameller muhallebinin yanından üste çıktıysa süreç tamam demektir.
- Altını kapatıp buzdolabında en az 2 saat bekleyemeye alabiliriz. Bu süreçten sonra rahat rahat dilimleyip tüketim yapabilirsiniz. Bu eksiksiz pratik tanımı denemeyen kalmasın, şimdiden afiyet olsun. 🙂.
Tavada Kazandibi-pratik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



