Tavada Katmer

Tavada Katmer Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5 su bardağı un (kıvamı için artırabilirsiniz)

Üzeri için;

  • 100 gram tereyağı (eritmeniz gerek)

Tavada Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; yoğurma kabına, süt, su ve tuzu alalım.
  2. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyelim ve hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
  3. Toparlanıp kıvam alana kadar hamurumuzu un serptiğimiz tezgaha alalım yoğurmaya devam edelim.
  4. Yeteri kadar yoğurdumuz hamuru eşit modüller halinde bölelim.
  5. Her kesim eşit halde bölelim toplamda 8 adet hamur açalım.
  6. Hamur modüllerini un serptiğimiz tezgahta beze haline getirelim.
  7. Bezelerimizi tek tek açıp içine yap sürelim rulo haline getirip tepsiye dizelim üstünü streçleyerek 1 saate yakın dolapta bekletelim.
  8. Bu sırada terayağımızı eritelim.
  9. Tezgaha çok az un serpelim ve hamurumuzun 1 adedini alarak merdaneli yardımı ile tavanın boyuma nazaran açalım.
  10. Açtığımız hamuru orta derecede ısıttığımız tavanın içine alalım.
  11. Alt kısmı kızaran katmerimizi aykırı çevirelim ve pişen kısmına evvelden kalan tereyağından sürerek alt tarafınıza pişmeye bırakalım.
  12. Her iki yüzeyini de pişirip yağladığımız katmerimizi servis tabağıma alalım. Öteki hamurlarımızıda birebir halde yapalım afiyet olsun ❤️.

Tavada Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sulu Sebze Şöleni
Tiramisu
Tam Ölçülü Etsiz Çiğ Köfte (Et Yok Ama Tadı Efsane)
Tel Şehriyeli Domates Çorbası
Buzluk Köfte ( Pratik- Kurtarıcı)
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Hdabla | © 2025 |