Tavada Katmer
Tavada Katmer Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2-5 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı kurumaya
- Yarım çay kaşığı tuz
Her katmer için içine;
- 150 gr tereyağı eritilmiş
- 150 gr süt kaymağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı toz fıstık
Üzerine;
- Toz fıstık
Tavada Katmer Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için olan materyalleri bir kaba alarak hamuru yoğuralım pürüzsüz hale gelince bir kenara alarak dinlenmeye bırakalım.
- Hamurumuz biraz şiştikten sora tezgaha alarak beze oluşturalım.
- Bezeleri teker teker un yardımı ile açabildiğimiz kadar ince açıp görseldeki üzere evvel tereyağı sonra toz şeker kaymak toz fıstık serperek katlayalım.
- Önceden ocakta kızdırmış olduğumuz tavada iki istikametli dikkatli bir formda pişirelim, pişen katmeri dilimleyip üzerine toz fıstık serpelim. Yemeye hazır deneyenlere. Afiyet olsun😌.
Tavada Katmer Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















