Tavada Islak Kek

Tavada Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket hamur kabartma tozu

Sos için;

  • 1.5 su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı toz şeker ( damak zevkinize nazaran çoğaltıp azaltabilirsiniz şekeri )

Tavada Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sosumuzu yapalım. Sosumuz için sos tenceremize tüm materyallerimizi alalım karıştıralım,orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
  2. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 1 dk daha pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  3. Keki için; yanmaz yapışmaz olan bir tavaya tüm gereçlerimizi alalım. El çırpıcısı ile güzelce karıştıralım.
  4. Tavanın üzerini kapatıp, ocağın büyük gözünde, kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Kekin 15 dk sonra kapagını açıp kürdan yardımı ile denetim edelim.
  5. Üzeri kuruyunca ve kürdan da pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
  6. Altını kapatıp,kürdan ile delikler açıp sosumuzu dökelim. Dilimleyebiliriz. En az 30 dk dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Islak kek dinlendikçe güzelleşir.

Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.

Tavada Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köstebek Pasta
Patlıcan Musakka (Videolu)
Dereotlu Poğaça (Mayasız)
Kuzulu Orman Kebabı
Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça
Dondurmalı Çilekli Frozen (Videolu)
Hdabla | © 2025 |