Tavada Islak Kek
Tavada Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
Sos için;
- 1.5 su bardağı süt
- Çeyrek su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı toz şeker ( damak zevkinize nazaran çoğaltıp azaltabilirsiniz şekeri )
Tavada Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sosumuzu yapalım. Sosumuz için sos tenceremize tüm materyallerimizi alalım karıştıralım,orta ateşte karıştırarak kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 1 dk daha pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Keki için; yanmaz yapışmaz olan bir tavaya tüm gereçlerimizi alalım. El çırpıcısı ile güzelce karıştıralım.
- Tavanın üzerini kapatıp, ocağın büyük gözünde, kısık ateşte pişirmeye bırakalım. Kekin 15 dk sonra kapagını açıp kürdan yardımı ile denetim edelim.
- Üzeri kuruyunca ve kürdan da pak çıkıyorsa pişmiş demektir.
- Altını kapatıp,kürdan ile delikler açıp sosumuzu dökelim. Dilimleyebiliriz. En az 30 dk dinlendirdikten sonra dilediğiniz üzere süsleyip servis edebilirsiniz. Islak kek dinlendikçe güzelleşir.
Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.
Tavada Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












