Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)

Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüm)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt (klasik çay bardağı)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı un

Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı damla çikolata

Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce sosunu hazırlayıp soğuması için kenara alalım.
  2. Süt, şeker, kakaoyu küçük bi tavaya alıp pişirelim.
  3. Kaynamaya başlayınca çabucak kapatalım damla çikolatayı atıp soğumaya bırakalım.
  4. Tavamıza yumurta, şeker, süt ,sıvı yağ alıp çırpalım un kakao k. Tozu ve vanilyayı da koyup karıştıralım ocağa alalım .
  5. Kapağını kapatıp en kısık ateşte ortada çevirerek (altı yanmasın diye )5 ile 10 dk denetimli pişirelim.
  6. Kürdan testi yapıp yapışmıyorsa ocağı kapatalım kekin birinci sıcaklığı çıkınca sosumuzu dökelim, çekince servis edelim. Afiyet olsun.

Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasalı Havuçlu Pilav ( Zeytinyağlı )
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)
Bulgurlu Ispanak Yemeği
Havuçlu Cevizli Kek (Videolu)
Muzlu Karamelli Cupcake
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet