Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır)

Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker (200 ml bardak ölçüm)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt (klasik çay bardağı)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı un
Sosu için;
- 1 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 2 yemek kaşığı damla çikolata
Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce sosunu hazırlayıp soğuması için kenara alalım.
- Süt, şeker, kakaoyu küçük bi tavaya alıp pişirelim.
- Kaynamaya başlayınca çabucak kapatalım damla çikolatayı atıp soğumaya bırakalım.
- Tavamıza yumurta, şeker, süt ,sıvı yağ alıp çırpalım un kakao k. Tozu ve vanilyayı da koyup karıştıralım ocağa alalım .
- Kapağını kapatıp en kısık ateşte ortada çevirerek (altı yanmasın diye )5 ile 10 dk denetimli pişirelim.
- Kürdan testi yapıp yapışmıyorsa ocağı kapatalım kekin birinci sıcaklığı çıkınca sosumuzu dökelim, çekince servis edelim. Afiyet olsun.
Tavada Islak Kek (10 Dakikada Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

