Tavada Islak Kek

Tavada Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 tane yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
Tavada Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yumurta ve şekeri uygunca çırpalım.
- Üzerine süt sıvı yağ, kakaoyu ekleyerek az çırpalım.
- Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip az daha çırpalım. Kek hamurumuz hazır.
- Orta uzunluk yapışmaz tavamıza ister tabanına yağlı kağıt kesip koyun isterseniz tavayı bir yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çimdik unla yağlayın.
- Kek harcımızı tavamıza boşaltın tavayı tezgaha yavaşça vurup kekin havasını alalım.
- Uygun bir kapak ile tavamızın ağzını kapatıp ocağın orta gözünü en kısık ayara getirip tavamızı koyalım.
- Kekimiz pişerken kapağı açmayalım ki hoş kabarsın. 15-20 dk ortasında kekimizi denetimli pişirelim.
- Kürdan yardımıyla pişmiş olduğunu denetim edelim.
- Pişen kekimizi ister tavada isterseniz uygun bir tepsiye alıp birinci sıcaklığını çıkmasını sağlayalım.
- Bu etapta sosunu hazırlayalım.
- Sosu için bütün materyalleri karıştıralım.
- Ilık kekimizin her yerine gelicek şeklilde kaşık yardımıyla ıslatalım.
- Üzerini süsleyip biraz dinlendirelim servise hazır. Afiyet olsun 👌🫠.
📌Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml klasik su bardağı ölçüsüdür. Çay bardağı ölçüsü 100 ml klasik çay bardağı ölçüsüdür. İsterseniz kekin küçüğü küçük kare yahut oval borcamda 180 derecede denetimli 20 dk pişirebilirsiniz.
Tavada Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













