Tavada Demleme Lazanya

Tavada Demleme Lazanya Tanımı İçin Malzemeler

  • 7 yaprak lazanya
  • 150 gr kıyma
  • 2 adet sivri biber
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Sıcak su

Tavada Demleme Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıyma tavaya alınır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, olabildiğince ufak doğranmış soğan ezilmiş sarımsak ve sivri biber zeytinyağı ile birlikte tavaya alınır.
  2. Sebzeler pişene kadar kavrulur.
  3. Salça ve baharatları bu evrede tereyağı ile birlikte eklenir.
  4. Domates ek edip 3-4 dk bu halde pişirilir.
  5. Lazanya yaprakları iri olacak halde kırılır materyallere eklenir bir fiske tuz serpilir, 1 büyük çay bardağı ile sıcak su ek edilir .
  6. Tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.

Deneyeceklere afiyet olsun beğenip yorum yapmayı ve takipte kalmayı unutmayın lütfen 🤗.

Tavada Demleme Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi
Peynirli Poğaça
Haşhaşlı Limonlu Kek
Muzlu Köstebek Pasta
Zeytinyağlı Enginar Dolması Basmati Pirinç İle
Sebzeli Beşamelli Tavuk Sarma
Hdabla | © 2025 |