Tavada Demleme Lazanya
Tavada Demleme Lazanya Tanımı İçin Malzemeler
- 7 yaprak lazanya
- 150 gr kıyma
- 2 adet sivri biber
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Sıcak su
Tavada Demleme Lazanya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıyma tavaya alınır, suyunu salıp çekene kadar kavrulur, olabildiğince ufak doğranmış soğan ezilmiş sarımsak ve sivri biber zeytinyağı ile birlikte tavaya alınır.
- Sebzeler pişene kadar kavrulur.
- Salça ve baharatları bu evrede tereyağı ile birlikte eklenir.
- Domates ek edip 3-4 dk bu halde pişirilir.
- Lazanya yaprakları iri olacak halde kırılır materyallere eklenir bir fiske tuz serpilir, 1 büyük çay bardağı ile sıcak su ek edilir .
- Tencerenin kapağı kapatılır ve suyunu çekene kadar pişirilir.
Deneyeceklere afiyet olsun beğenip yorum yapmayı ve takipte kalmayı unutmayın lütfen 🤗.
Tavada Demleme Lazanya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














