Tavada Cevizli Şerbetli Kek

Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 adet kabartma tozu
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Şerbet için;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 3 damla limon
Üzerine;
- 1 adet muz
- Toz fıstık
- Ceviz
Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker köpürünceye kadar çokça çırpılır,.
- Üzerine sıvı yağ, süt, irmik, şeker ve un ek edilip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpmaya devam edilir.
- Uygun kıvama gelen hamur ceviz eklenir karıştırılır.
- Dibi yağlanmış uygun bir tavaya alınarak üzeri bir kapakla kapatılır kısık ateşte ocakta daima hareket ettirerek pişirilir.
- Altı kızaran kek karşıt çevirmeden kaydırarak büyük bir tabağın içine alınır akabinde tava tekrar yağlanır tava kekin üzerine kapatılır ve tabak zıt çevrilerek kek tavanın içine gelmesi sağlanır.
- Aynı halde pişirilir kızaran kek gelişi hoş çatal ile delinerek havuç dilimi biçiminde dilimlenip, birinci sıcaklığı çıktıktan sora ılık şerbet her yerine dökülür 5 dk dinlendirilip fıstık muz cevizle süslenir yemeye hazır. Deneyeceklere afiyet olsun ☺️
Tavada Cevizli Şerbetli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











