Tavada Brüksel Lahanası

Tavada Brüksel Lahanası Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram Brüksel lahanası
  • 2 tane büyük havuç
  • 1 tane kırmızı biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Sos için gereçler:

  • 1 limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz

Tavada Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brüksel lahanalarını ayıklayalım. Sararmış, lekeli vb. Yapraklarını temizleyip saplarındaki fazlalıkları keselim.
  2. Lahanaları, yaprak kısımlarından sap tarafına yanlışsız bıçakla artı biçiminde keselim.
  3. Çizikleri saplarından ayırmayacak halde atalım.
  4. Lahanaları yıkayalım.
  5. Havuçları ve biberi orta kalınlıkta verev formda keselim.
  6. Zeytinyağını tavaya ekleyelim, üzerine havuçları alıp 7-8 dakika soteleyelim.
  7. Ardından biberi de ekleyip havuçla birlikte iki dakika daha soteleyelim.
  8. Soteleme süreci tamamlanan biberi ve havuçları kaşıkla bir kaba alalım. Bu basamakta yağın tavada kalmasına dikkat edelim.
  9. Brüksel lahanalarının önünü ve ardını tavada yüksek ateşte kızartalım.
  10. Lahanaların bir yüzü karamel rengi alınca öbür tarafını çevirelim.
  11. Bu kademede tavadaki yağ biter ya da azalırsa bir-iki yemek kaşığı daha zeytinyağı ekleyelim.
  12. Lahanaların iki yüzeyi de kızarınca ocağı sonuna kadar kısıp tavanın kapağını kapatalım ve lahanaları 15 dakika pişirelim.
  13. Lahanalar pişerken ortada sırada karıştıralım.
  14. Bu ortada sos için hazırlık yapalım.
  15. Bir limonun kabuğunu kaseye rendeleyelim.
  16. Aynı limonun yarısının suyunu sıkalım.
  17. Üzerine tuzu, karabiberi ve zeytinyağını ekleyip karıştıralım.
  18. Lahanalar pişince üzerine rendelediğimiz, doğradığımız ya da sıktığımız 4 diş sarımsağı ekleyelim.
  19. Lahanaları bir dakika da sarımsakla soteleyelim.
  20. Daha evvel sotelediğimiz biber ve havuçları da tavaya alıp alt üst ederek 3-4 dakika bütün gereçleri birlikte pişirelim.
  21. Ocağı kapattıktan sonra hazırladığımız sosu tavaya ekleyip bütün materyallerle karıştıralım.Afiyet olsun.

Tavada Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Döner
Zeytinyağli Sebzeli Kuskus Pilavı
Islak Kek (Daha Islağı Yok)
Limonlu Fındıklı Kıyır Kurabiye
2 Renkli Kurabiye
Sufle
Hdabla | © 2024 |