Tava Böreği

Tava Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • Az beyaz peynir
  • 3-4 dilim kaşar peyniri
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı kadar sıvı yağ

Tava Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapacağımız tavayı birinci evvel teremyağ ile yağlayalım yağladıktan sonra doğradığımız yufkaları serpiştirerek serelim.
  2. Sonra içi için; yaptığımız sosu hazırlayalım 2 yumurta, süt, sıvı yağ koyarak karıştıralım isteğe bağlı bir soda koyabilirsiniz isterseniz bende olmadığı için koyamadım.
  3. Yaptığımız sosu kaşık yardımıyla tavaya serpiştirdiğimiz yufkaların üzerine dökelim, sonra üzerine tekrar yufka serpiştirelim üzerine iç harcımızı beyaz peynirle kaşarı serpiştirerek yerleştirelim.
  4. Sonra üzerine tekrar doğradığımız yufkalardan koyalım üzerine sosumuzu dökelim şayet kalan yufkalarımız varsa onları da döküp, son olarak sosu döküp pişirelim.
  5. Bir tarafı piştikten sonra öbür tarafını da karşıt çevirip, pişirelim sonra dilimleyip, servis yapabiliriz afiyet olsun 🤗

Tava Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Suyu Çorbası
Fırında Biber Dolması
3 Renkli Sütlü Tatlı
Kırmızı Pancar Salatası
Obaruşa
Yufkadan Pratik Lahmacun
Hdabla | © 2024 |