Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk

Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuşbaşı tavuk bonfile
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı nişasta( buğday yahut mısır)
  • 2 adet kapya biber
  • 5-6 adet kıl biber
  • Sıvıyağ

Sosu için;

  • 4 yemek kaşığı ketçap
  • 7 yemek kaşığı pekmez
  • 2 yemek kaşığı soya sosu(isteğe göre)
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 2 çorba kaşığı susam

Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları kuşbaşı doğrayıp kaba alalım.
  2. Üzerine tuz,karabiber ve nişasta ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Tavada sıvı yağ kızdırıp tavukları içine atalım.
  4. Rengi kahverengi olana kadar pişirelim ve bi kaba alalım.
  5. Tavuk kızarttığımı tavaya biberlerimizi iri doğrayıp soteleyelim.
  6. Biberlerimiz şişince tavuğu ekleyelim.
  7. Üzerine susam ek edip 2 dakika yüksek ateşte pişirelim.
  8. Susamların rengi dönünce ocağı kapatalım ve sosumuzu döküp karıştıralım.
  9. Tavuğumuzun sosu için bir kapta pekmez,soya sosu,sirke,ketçap ve pulbiberi karıştıralım.Afiyet olsun 🥰.

Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföyden Patatesli Börek (Aşırı Pratik Ve Lezzetli)
Mayasız Katı Yağsız Pastane Poğaçası
Zeytinyağlı Biber Dolması
Meyveli Pasta Tarifi
Çok Pratik Hazır Kek İle 10 Dakikada Köstebek Pasta
Fırında Patates Püreli Tavuk Sote
Hdabla | © 2025 |