Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk

Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuşbaşı tavuk bonfile
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı nişasta( buğday yahut mısır)
- 2 adet kapya biber
- 5-6 adet kıl biber
- Sıvıyağ
Sosu için;
- 4 yemek kaşığı ketçap
- 7 yemek kaşığı pekmez
- 2 yemek kaşığı soya sosu(isteğe göre)
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 çorba kaşığı susam
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp kaba alalım.
- Üzerine tuz,karabiber ve nişasta ekleyip güzelce karıştıralım.
- Tavada sıvı yağ kızdırıp tavukları içine atalım.
- Rengi kahverengi olana kadar pişirelim ve bi kaba alalım.
- Tavuk kızarttığımı tavaya biberlerimizi iri doğrayıp soteleyelim.
- Biberlerimiz şişince tavuğu ekleyelim.
- Üzerine susam ek edip 2 dakika yüksek ateşte pişirelim.
- Susamların rengi dönünce ocağı kapatalım ve sosumuzu döküp karıştıralım.
- Tavuğumuzun sosu için bir kapta pekmez,soya sosu,sirke,ketçap ve pulbiberi karıştıralım.Afiyet olsun 🥰.
Tatlı Ve Ekşi Soslu Çıtır Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




