Tatlı Poğaça

Tatlı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Mayalı hamur;
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 paket maya
- 2.5 su bardağı un (unun markasına nazaran ölçüsü değişiklik gösterebilir.)
- 1 kaşık sıvı yağ
Kreması için;
- 1 su bardağı un
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 litre süt
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Yaban mersinli sos;
- 1 su bardağı yaban mersini
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı elenmiş un
- 1 su bardağı su
Tatlı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, sıvı yağ ve şekeri ocakta yavaşça ısıtın.
- Ardından unu ekleyerek kıvamını alana kadar hamurunuzu yoğurun.
- Un markasına nazaran daha az yahut daha çok eklemeniz gerekebilir.
- 1 saat hafif ısıtılmış fırında mayalanmaya bırakın.
- Kreması için un ve şekeri tencereye alıp güzelce karıştırın.
- Bu topaklanmayı minimuma indirmek için kıymetli.
- Ardından karıştırarak sütü ekleyin.
- Malzemeler düzgünce karıştıktan sonra yumurtayı da ekleyerek düzgünce çırpıp ocağa alın.
- Kaynadıktan sonra tereyağı ekleyin.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı da ekleyip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın.
- Sos için;önce yaban mersinlerin ikiye bölüp sos tavanıza alın.
- Ardından şeker ve nişastayı ekleyip su ile güzelce karıştırdıktan sonra ocağa alıp kıvamını alana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra göz kararı tercihinize nazaran soğuk süt ile sosu açabilirsiniz.
- Mayalanan hamurları bezelere ayırıp tepside yarım saat daha mayalandırın.
- 180 derecede güzelce kızarana kadar pişirin.
- Hamurlarınız piştikten sonra tüm gereçleriniz soğuyunca ikiye bölüp evvel kremanızdan içini doldurup akabinde üstüne yaban mersini sosunuzu yayın. Tatlı poğaçanız servise hazır. :).
Tatlı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
