Tatlı Peynirli Kurabiye

Tatlı Peynirli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram labne yahut sürülebilir lor
- 125 gram tereyağ
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 limon kabuğu rendesi
- Çok az tuz çay kaşığının ucu ile
- 2 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 1 çay bardağı şeker
Tatlı Peynirli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığında beklettiğimiz peynir ve tereyağını alalım spatula ile güzelce karıştıralım.
- Daha sonra geri kalan tüm gereçleri ekleyip çok az yoğuralım yani hamur toparlandığı vakit yoğurmayı bırakalım .
- Üzerine buzdolabı poşeti ile kapatıp hamuru yarım saat buzdolabında bekletelim .
- SDaha sonra yağlı kağıt üzerine biraz un serpip hamuru alalım ve üzerine tekrar un serpip yağlı kağıt kapatıp 1-2 milim kalınlığında hamuru merdane ya da oklava ile açalım bardak ya da yuvarlak bir kalıpla keselim.
- Kestiğimiz yuvarlakları dörde katlayalım her tarafını şekere bulayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık 25 -28 dakika ortası denetimli pişirelim.
- Tamamen soğuduktan sonra servis edelim.
Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Not: tereyağı ve peynirin oda ısısında olmasını kıymetli.
Pişirme müddetine dikkat edelim hafif kızardığında çıkaralım çok uzun pişirirseniz kurabiyeler kurur.
Tatlı Peynirli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













