Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)

Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 orta uzunluk kuru soğan
  • 3 adet kırmızı kapya biber
  • 1 büyük kabak
  • 1 orta uzunluk tatlı patates (veya 2 orta uzunluk havuç)
  • 1 su bardağı maş fasulyesi (en az 7-8 saat suda beklemiş)
  • Tuz
  • Toz kırmızı biber

Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yapmadan evvel maş fasulyeleri 7-8 saat kadar suda beklemiş olmalı. Suyunu 3-4 kere değiştirirseniz daha güzel olur. Tatlı patates yerine 2 havuç yahut 1 havuç+1 olağan patates kullanılabilir. Başlamadan evvel sıcak su hazırlayın.
  2. Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
  3. Sırasıyla tatlı patatesi ve kırmızı biberi de tavaya ekleyin ve her birini birkaç dakika kavurun. Her zerzevatla birlikte azar azar tuz ekleyin.
  4. En son kabakları da ek edin, birkaç dakika daha kavurunca maş fasulyelerini de tavaya alın.
  5. Tuzunu, kırmızı biberi atıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  6. Ara orta denetim ederek pişip pişmediğini denetim edin. Çiğ kalanlar varsa sıcak su eği yapın.
  7. Yanında yalnızca yoğurtla çokça yahut daha az ölçüsünü öbür yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlü Biber Kavurması
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tarifi
Soğan Dolması
Çikolatalı Kek (Pasta Tadında)
Biberli Patlıcanlı Sos
Şifa Dolu Çılbır Tarifi | Yoğurtlu Ve Baharatlı Efsane Lezzet!
Hdabla | © 2025 |