Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan)
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 3 adet kırmızı kapya biber
- 1 büyük kabak
- 1 orta uzunluk tatlı patates (veya 2 orta uzunluk havuç)
- 1 su bardağı maş fasulyesi (en az 7-8 saat suda beklemiş)
- Tuz
- Toz kırmızı biber
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yapmadan evvel maş fasulyeleri 7-8 saat kadar suda beklemiş olmalı. Suyunu 3-4 kere değiştirirseniz daha güzel olur. Tatlı patates yerine 2 havuç yahut 1 havuç+1 olağan patates kullanılabilir. Başlamadan evvel sıcak su hazırlayın.
- Kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın, zeytinyağında birkaç dakika kavurun.
- Sırasıyla tatlı patatesi ve kırmızı biberi de tavaya ekleyin ve her birini birkaç dakika kavurun. Her zerzevatla birlikte azar azar tuz ekleyin.
- En son kabakları da ek edin, birkaç dakika daha kavurunca maş fasulyelerini de tavaya alın.
- Tuzunu, kırmızı biberi atıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Ara orta denetim ederek pişip pişmediğini denetim edin. Çiğ kalanlar varsa sıcak su eği yapın.
- Yanında yalnızca yoğurtla çokça yahut daha az ölçüsünü öbür yemeklerin yanında tüketebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Tatlı Patatesli Ve Kabaklı Maş Fasulyesi (Vegan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












