Tatlı Maya Poğaça Tarifi

Tatlı Maya Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı bardağı ılık su
- 1 çay bardağı bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
- 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
- 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Açmak için;
- 50 gram tereyağı
İç harcı için (isteğe bağlı):
- Beyaz peynir yahut kaşar peyniri
- Patates püresi
- Çikolata yahut reçel (tatlı yapmak istersen)
Tatlı Maya Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın, mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
- Sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyip karıştırın.
- Kontrollü biçimde unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
- Üzerini örtüp 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyun.
- Elinizi açıp form verin ve içine istediğin materyale koyun.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Hem tatlı hem tuzlu olarak yapabilirsin. Afiyet olsun!.
Tatlı Maya Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







