Tatlı Maya Poğaça Tarifi

Tatlı Maya Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya (veya yarım paket yaş maya)
  • 1 adet yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Açmak için;

  • 50 gram tereyağı

İç harcı için (isteğe bağlı):

  • Beyaz peynir yahut kaşar peyniri
  • Patates püresi
  • Çikolata yahut reçel (tatlı yapmak istersen)

Tatlı Maya Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ilık süt ve suyu yoğurma kabına alın, mayayı ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin.
  2. Sıvı yağı, yumurta akını ve tuzu ekleyip karıştırın.
  3. Kontrollü biçimde unu ekleyerek yumuşak ancak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  4. Üzerini örtüp 40-50 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp üzerine yarım çay kaşığı kadar tereyağı koyun.
  6. Elinizi açıp form verin ve içine istediğin materyale koyun.
  7. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin, üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  8. Önceden ısıtılmış 180°c fırında 20-25 dakika, üzeri kızarana kadar pişirin. Hem tatlı hem tuzlu olarak yapabilirsin. Afiyet olsun!.

Tatlı Maya Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Armut Tatlısı
Hamur Yoğurmadan Pratik Gözleme
Akşam Yemeği Menüsü
Fırında Sebzeli Patates Yemeği
Etli Nohut Yemeği
Lokma Kadayıf
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet