Tatlı Kurabiye Tarifi

Tatlı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 3-3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • Yeteri kadar fındık (kurabiye üzerine)
  • Yeteri kadar ceviz (kurabiye üzerine)
  • Damla çikolata (kurabiye üzerine)
  • Limonlu jöle (kurabiye üzerine)

Üzerine;

  • Pudra şekeri (isteğe bağlı)

Tatlı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve pudra şekerini 3-4 dakika şeker büsbütün eriyene kadar karıştıralım.
  2. Yumurta sarısı, sıvı yağı, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyip, karıştırmaya devam edelim.
  3. Unu eleyerek azar azar denetimli bir formda ekleyerek yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamuru ikiye bölelim yarısına 1 yemek kaşığı kakao ekleyelim. Kakaonun hamura düzgünce karışması için biraz yoğuralım.
  4. Hem olağan hamurdan hem de kakaolu hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp, yuvarlayalım ya da dilediğimiz formu verelim. Üzerlerine fındık, ceviz, limonlu jole yahut kakaolu olanlara damla çikolata koyabiliriz.
  5. Hazır olan kurabiyeleri pişirmek için yavaşça yağladığımız yahut fırın kağıdı koyduğumuz tepsiye yerleştirelim.
  6. Önceden 170 derece ısıtılmış fırına koyarak 12-15 dakika ortası altı pembeleşene kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkınca soğumaya bırakalım. İsteğe nazaran üzerine pudra şekeri serpebiliriz.

Afiyet olsun.

Tatlı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şişte Pankek
Elmalı Kurabiye
Sıcak Çikolata
General Tso (Şahane Soslu Tavuk)
General Tso Tavuk
Çıtır Çıtır Burma Baklava
Hdabla | © 2025 |