Tas Kebabı

Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • ️ 1 kg kuşbaşı
  • ️ Yarım kg arpacık soğan
  • ️ 3 tane kapya biber
  • ️ 3 tane yeşil biber
  • ️ Yarım su bardağı zeytinyağı ( sıvı yağda olur )
  • ️ 5/6 diş sarımsak
  • ️ 3 tane domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı antep salçası ( isteye nazaran dometes v.s salça olur )
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı tuz

Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak etlerimizi tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim.
  2. Pişen etleri farklı bir tencereye alıp yağda biraz kavuralım.
  3. Arpacık soğanları ekleyelim tekrar kavuralım.
  4. Halka halka dilimlenmiş ya biber ve yeşil biberi ek edip tekrar kavuralım.
  5. Doğranmış domates ve sarımsağı ekleyip baharatları ekleyip 1 dakika kavuralım.
  6. 1 su bardağı ılık suya salçayı koyup eritip tekrar ilave edip kısık ateşte pişirelim.
  7. Etin ve sebzelerin bir ortada buluştuğu tas kebabında deneyen herkese afiyet olsun 🤗.

Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karadeniz Usulü Kuymak
Kinoalı Semizotlu Soğuk Çorba (Glutensiz ,Hafif)
Soslu Tavuk Yemeği
Havuçlu Tatlı (Havucunuz Varsa Mutlaka Deneyin)
Cream Puff – Çıtır Profiterol (Videolu)
Lor Peynirinden Kahvaltılık Sürk
Hdabla | © 2025 |