Tas Kebabı
Tas Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- ️ 1 kg kuşbaşı
- ️ Yarım kg arpacık soğan
- ️ 3 tane kapya biber
- ️ 3 tane yeşil biber
- ️ Yarım su bardağı zeytinyağı ( sıvı yağda olur )
- ️ 5/6 diş sarımsak
- ️ 3 tane domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı antep salçası ( isteye nazaran dometes v.s salça olur )
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı tuz
Tas Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak etlerimizi tencereye alalım suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen etleri farklı bir tencereye alıp yağda biraz kavuralım.
- Arpacık soğanları ekleyelim tekrar kavuralım.
- Halka halka dilimlenmiş ya biber ve yeşil biberi ek edip tekrar kavuralım.
- Doğranmış domates ve sarımsağı ekleyip baharatları ekleyip 1 dakika kavuralım.
- 1 su bardağı ılık suya salçayı koyup eritip tekrar ilave edip kısık ateşte pişirelim.
- Etin ve sebzelerin bir ortada buluştuğu tas kebabında deneyen herkese afiyet olsun 🤗.
Tas Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













