Taş Kadayıf

Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çimdik tuz

İç harcı :

  • İri çekilmiş ceviz
  • Tarçın

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • Limon suyu

Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tenceremize tozşeker ve  suyu alalım, toz şeker eriyene kadar ortada karıştırarak kaynatalım.
  2. 1 yemek kaşığı limon suyunu sıkıp 15 dakika daha kaynatalım.
  3. Ocağı kapatıp şerbetin soğuması için bekletelim.
  4. Tatlımızın hamuru için büyük bir kasede ılık süt, ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştıralım.
  5. İçine azar azar unu ek edip tuzu ekleyelim. Hiç topak kalmayacak halde karıştıralım.
  6. Harcımızın mayalanması için üzerini streç sinema ile kapatalım. Mayalanması için bekletelim.
  7. İyice ısıttığımız teflon tavaya mayalanan hamurdan yemek kaşığı ile istenilen büyüklükte dökelim.
  8. Hamurun yalnızca alt kısmını pişiriyoruz.
  9. Üstü göz göz olup alt kısmı kızarınca tavadan alalım.
  10. Hamurumuz bitene kadar birebir formda devam edelim.
  11. İç harcı için iri iri doğranmış cevize tarçını ek edip karıştıralım.
  12. Hamurların pişmeyen kısımlarının ortasına iç harcı yerleştirip hamuru kapatalım.
  13. Kenarlarını yeterlice bastıralım ki açılma yapmasınlar.
  14. Sonrasında bir tencerede sıvı yağı uygunca ısıtalım.
  15. Kızgın yağda  kadayıflarımızı önlü gerili güzelce kızartalım.
  16. Kızarmış olan tatlılarımızı direk soğuk şerbetimizin içerisine aktaralım.
  17. Birkaç dakika şerbetin içinde bekletip, servis tabağına alabilirsiniz.
  18. Tatlımız servise hazır. Deneyecek olan herkese afiyetle.

Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk Tantuni (Hazır Lavaş İle )
Kırılmayan Çatlamayan Saray Lokması Tarifi
Meyve Püresi (+6ay)
Kaptandan Kavurmalı/Zeytinyağlı Kahvaltılık Çılbır
Domatesli Pilav
Kuzu Gerdan
Hdabla | © 2025 |