Taş Kadayıf
Taş Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1,5 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çimdik tuz
İç harcı :
- İri çekilmiş ceviz
- Tarçın
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Limon suyu
Taş Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize tozşeker ve suyu alalım, toz şeker eriyene kadar ortada karıştırarak kaynatalım.
- 1 yemek kaşığı limon suyunu sıkıp 15 dakika daha kaynatalım.
- Ocağı kapatıp şerbetin soğuması için bekletelim.
- Tatlımızın hamuru için büyük bir kasede ılık süt, ılık su, kuru maya ve toz şekeri karıştıralım.
- İçine azar azar unu ek edip tuzu ekleyelim. Hiç topak kalmayacak halde karıştıralım.
- Harcımızın mayalanması için üzerini streç sinema ile kapatalım. Mayalanması için bekletelim.
- İyice ısıttığımız teflon tavaya mayalanan hamurdan yemek kaşığı ile istenilen büyüklükte dökelim.
- Hamurun yalnızca alt kısmını pişiriyoruz.
- Üstü göz göz olup alt kısmı kızarınca tavadan alalım.
- Hamurumuz bitene kadar birebir formda devam edelim.
- İç harcı için iri iri doğranmış cevize tarçını ek edip karıştıralım.
- Hamurların pişmeyen kısımlarının ortasına iç harcı yerleştirip hamuru kapatalım.
- Kenarlarını yeterlice bastıralım ki açılma yapmasınlar.
- Sonrasında bir tencerede sıvı yağı uygunca ısıtalım.
- Kızgın yağda kadayıflarımızı önlü gerili güzelce kızartalım.
- Kızarmış olan tatlılarımızı direk soğuk şerbetimizin içerisine aktaralım.
- Birkaç dakika şerbetin içinde bekletip, servis tabağına alabilirsiniz.
- Tatlımız servise hazır. Deneyecek olan herkese afiyetle.
Taş Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













