Taş Gibi Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz)

Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 litre süt (jercey)
  • 1 kase hazır foça yoğurdu

Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütümüzü havalandırarak kaynatıyoruz soğuduktan sonra ağzı açık biçimde buzdolabında bir gece bekletiyoruz.
  2. Ertesi gün üzerindeki kaymağı bıçak yardımı ile kesip saklama kabına alıp afiyetle yiyoruz :).
  3. Sütümüzü tekrardan ısıtmaya alıyoruz parmağınızı süte soktuğunuzda elinizi 5 -6 saniye sonra yakması gerekecek formda ısıtıyoruz.
  4. Isıttığımız süte bir kase dolusu yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. (ben yarım kilo kavanoza bir yemek kaşığı küçük kavanozlara bir tatlı kaşığı maya kullandım. ) siz isterseniz direk tencerede mayalayabilirsiniz.
  5. Fırınımı 100 dereceye 5 dakika açıp ısıtıp kapattım.
  6. Sonrasında kapakları yani ağzı açık biçimde 5 saat mayalanması için bekletiyoruz.
  7. 5 saat sonrasında kapağını kapatıp buzdolabında 1 gece bekletiyoruz ve taş üzere yoğurdumuz hazır yiyen herkese afiyet olsun.

Taş Üzere Yoğurt Ve Kaymak (Mutlaka Denemelisiniz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zerdeçallı Mercimek Çorbası
Fırında Karamelize Soğan Dolması
Cevizli Çiğ Köfte (Sushi Çiğ Köfte)
Domatesli Pilav
En Lezzetli Kısır Tarifi
Çikolatalı Yaz Pastası
Hdabla | © 2025 |