Tartolet Tarifi

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su barağı şeker
- 1 tutam tuz
- 1 pk vanilya
- 2 su bardağı un + 1 tepeleme yemek kaşığı
Kreması için;
- 500 ml süt
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı mısır nişastası
- 50 gram margarin
- 1 tane vanilya
- 1 poşet krem şanti
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurumuzu yapıyoruz bir kabın içerisine bir yumurta 150 gram margarin ,yarım su bardağı şeker ,1 tutam tuz ve bir vanilya ekleyip düzgünce karıştırıyoruz.
- Daha sonra akabinde 2 su bardağı un ve bir yemek kaşığı unu daha ekleyip sert bir hamur elde ediyoruz.
- Üzerini streçle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendiriyoruz.
- Bu ortada kreması için bir tencereye 500 milim süt ,yarım su bardağı şeker ,yarım su bardağı mısır nişastası ekliyoruz ve uygunca karıştırıyoruz.
- Göz göz olup kaynadıktan sonra altına kapatıp içerisine 50 gram margarin ,1 adet vanilya ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve kolay soğuması için öteki bir kaba alıp üzerine streçliyoruz ki kabuk tutmasın diye.
- Ardından tartoletlerimizi bir yağlı kağıt üzerine hamuru iki eşit kesime bölüp bir kesimini alıp üzerine bir yağlı kağıt daha kapatıp merdane yardımı ile istediğiniz incelik daha çok tartıyoruz kalıplarınızın ölçüsüne nazaran kesip kalıplara koyuyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz .
- Pişen tartoletleri kenara alıp kremasını hazırlamak için içerisine bir paket krem şanti ekleyip güzelce çırpıyoruz ve sıkma pompasını alıyoruz.
- Tartör etleri içerisine krem şanti doldurup üzerine istediğiniz mevsimi meyvelerle süsleyebilirsiniz ben çilek ve muzla süsledim şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


