Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı/margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağından birazfazla mısır nişastası
- Yarım su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 poşet krem şanti
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Dilediğiniz meyveler
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurunu hazırlayalım. Uygun bir kaba tereyağı, yumurta, toz şeker, vanilya ve tuzu ekleyelim.
- Unumuzu da yavaş yavaş ekleyerek (sert) hamuru yoğuralım.
- Hamurumuzu yoğurduktan sonra streç sinema ile saralım ve dinlenmesi için 1 saat kadar buzdolabında bekletelim.
- Kreması için tenceremize süt, mısır nişastası ve şekeri ekleyerek karıştıralım.
- Koyulaşıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kaynayıp göz göz olan kremamızın altını kapatarak içerisine vanilin ve tereyağı ekleyelim, güzelce karıştıralım.
- Daha süratli soğuması için kremamızı başka bir kaba aktaralım ve üzerini hava almayacak formda streçleyelim.
- Krema oda sıcaklığına geldikten sonra içerisine krem şantiyi ek edelim ve çırpalım.
- Üzerinin kabuklanmaması için tekrar streçleyelim ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
- Hamurumuzun pişirme kağıdına bir kesim alalım ve kesme aparatı ile kullanacağımız tartolet kalıplarına nazaran hamurumuzu merdane ile açıp keselim.
- Daire halinde kestiğimiz hamurlarımızı alalım ve kalıplarımızın içerisine yerleştirelim.
- Kenarlarda kalan fazla hamuru ayıralım.
- Pişerken kabarmaması için çatal ile hamurların tabanına delikler açalım.
- Tüm hamura sırası ile tıpkı süreçleri uygulayalım.
- Tartoletlerimizi evvelce ısıttığımız 180°c fırında yaklaşık 20 dk. Kadar pişmeye bırakalım.
- Kremamızı dolaptan alalım ve sıkma torbamızın içerisine dolduralım.
- Kullanacağımız meyveleri de dilimleyelim. Ben çilek kullandım büsbütün sizin damak zevkinize kalmış.
- Pişen tartoletleri kalıptan çıkartalım.
- Bir tabağa alarak birinci sıcaklığının çıkması için bekletelim.
- İlk sıcaklığı çıkan tartoletlerin ortasına kremadan sıkalım.
- Üzerini meyveler ile süsleyerek servis edelim.
Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun. 🥧🍓.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









