Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 150 gram tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı un

Kreması için (pastacı kreması):

  • 500 ml süt
  • 150 gram toz şeker
  • 5 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kap içerisinde yumurta, tereyağı, şeker, vanilin ve tuz karıştırılarak hamur hazırlanmaya başlanır. Un eklenerek sert kıvamda bir hamur elde edilir. Hamur yoğrulduktan sonra streç sinemaya sarılır ve buzdolabında 1 saat dinlendirilir.
  2. Kreması için süt ve vanilin ocağa alınarak kaynama noktasına getirilir. Bir kap içerisinde yumurta sarıları ve şeker çırpılır. Un ve nişasta eklenerek karıştırılır. Isıtılan süt temperlenerek yumurta karışımına eklenir. Tüm karışım ocağa alınarak devamlı karıştırılarak kıvam aldırılır. Ocaktan alınarak içerisine tereyağı eklenir. Oda sıcaklığına gelene kadar karıştırılarak soğutulur. Streç sinema krema ile temas edecek formda kapatılarak buz dolabında 3-4 saat kadar soğutulur.
  3. Hazır olan hamur eşit kesimlere bölünür ve yağlı kağıt ortasında eşit halde açılır. Tartolet kaplarına nazaran hamur kesilir. Çatal yardımıyla tartorletler pişerken kabarmaması için delinir. Tartoletler evvelden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Pişen tartoletler aksi çevirilerek soğumaya bırakılır.
  4. Soğumuş olan krema sıkma torbası içerisine aktarılır. Soğuyan tartoletlere krema sıkılır. İstenen meyve ile süslenir. Ben çileği tercih ettim.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Baharatlı Diyet Kraker / Kurabiye
Havuçlu Sonbahar Keki
Tavuk Göğüslü Mantar Sote
Fırında Şeftali Reçeli
Bardak Mısır
Çilek Kremalı Çikolatalı Pasta (Videolu)
Hdabla | © 2025 |