Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 3 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Krema için;
- 3 su bardağı süt
- 3 buçuk yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti (krema soğuduğunda eklenip çırpılacak)
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tartalolet hamuru materyallerini karıştırıp güzelce yoğurun.
- Un ölçüsü markaya nazaran değişiklik gösterebilir bu sebeple denetimli eklemelisiniz.
- Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bi hamur elde edin krem şanti hariç kremanın tüm materyallerini yeterlice çırpın, yoğunlaşıp fokurdamaya başladığında altını kapatıp vanilini ekleyin yeterlice karıştırın ve kremayla temas edecek biçimde buzdolabı poşeti ile ağzını kapatın soğumaya bırakın.
- Soğuduktan sonra krem şantiyi ekleyip yüksek dönemde güzelce çırpın buzdolabında dinlendirin.
- Tartolet hamurlarından ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp muffin kalıbına çanak olacak formda yerleştirin. ( ben kalıbımı tereyağı ile yağladım).
- Kabarmaması için çanaK yardımıyla minik delikler açınÇ.
- 170 derece fansız ayarda 15dk kadar pişirin( benim fırınım bu formda pişirdi siz kendi fırınınıza nazaran denetimli pişirin)
- Tartoletler pişip soğuduktan sonra benmari yordamı eritilmiş çikolataya kenarlarını batırıp sonra antep fıstığı tozuna bulayın.
- Çikolatalar soğuyup sabitlendikten sonra kremayı tartoletlerin içine sıkın ve dilediğiniz meyveyle süsleyin. Ben çilekle süsledim. Afiyet olsun.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















