Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı soğuk su
- 1 paket vanilya
- 2-3 su bardağı denetimli un
Kenarları için;
- 100 gram sade çikolata (benmari usulü)
- 1 çay bardağı ezilmiş fındık (veya ceviz)
Ganaj için;
- 100 gram sade çikolata(beyaz da olabilir)
- 1 yemek kaşığı fındık içi ezmesi
- Yarım yemek kaşığı margarin
- 1 paket sıvı krema
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli materyalleri karıştırıyoruz.
- Unu denetimli ekliyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde edeceğiz.
- Hamur olunca her biri 13 yahut 14 gram olacak halde yuvarlıyoruz.
- Daha sonra tartoşet kalıbına yağlamadan hamurları koyup yuvarlak yapıyoruz.
- Pişmesi için 180° fırına koyuyoruz. 8-10 dk kâfi oluyor.
- Kenarları için çikolatayı benmari yöntemi eritiyoruz.
- Çıkan tartoletleri birinci çikolata sonra kıyılmış fındıklara batırıyoruz.
- Ganajı için ocağa krema ve çikolatayı koyuyoruz.
- Kaynamaya başlayınca içine fındık ezmesini koyuyoruz.
- Altını kapatıp yağı koyuyoruz.
- Sonra mikserle uygunca karıştırıyoruz.
- Dolaba kaldırıyoruz. Soğuması ve kıvam alması için bekletiyoruz.
- Soğuduğun da tartoletlerin içine ganajı koyuyoruz.
- Dilediğiniz üzere süsleyenilirsiniz. Afiyet olsun 🫰.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










