Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 150 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
- 75 gram şeker (yarım su bardağından yarım parmak eksik)
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 263 gram un (2 su bardağı + 1/4 (çeyrek) su bardağı)
Pastacı kreması için;
- 2 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un (tepeleme )
- 3 yemek kaşığı nişasta (tepeleme )
- 6 yemek kaşığı toz şeker
- 4 su bardağı süt (bardak ölçüm 200 ml )
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100 ml sıvı krema
- 1 paket toz halinde kremşanti
- 100 gram beyaz çikolata
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kremamızı hazırlıyoruz.Tereyağ, kremşanti, sıvı krema, beyaz çikolata, vanilya hariç materyalleri tenceremize alıp güzelce karıştıralım.
- Orta ateşte hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağı ekleyip 1 dakika kadar pişirip ocaktan alalım.
- Beyaz çikolatayı da ek edip el çırpıcısı ile karıştıralım( koyu bir kıvamı olucak bu sizi korkutmasın olması gereken kıvam ).
- Tencereden alıp başka bir kaba alalım, ağzını streçleyip oda ısısına geldiğinde buzdolabına kaldıralım, 1 gece dinlendirelim ( aceleniz var ise dolapta en az 2 saat dinlendirelim ).
- Dinlenmiş kremayı dolaptan çıkartıp içerisine toz kremşantiyi ve 100 ml sıvı kremayı ek edelim.
- En az 5 dakika kadar mikser yahut mutfak şefi ile çırpalım. Vee pastacı kremamız hazır.
- Bu ortada hamur gereçlerimizi bir kaba alıp ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğuralım.
- Yoğurduğumuz hamurdan küçük bezeler alıp altını üstünü unlayarak açalım.
- Tartolet kalıplarına hamuru yayalım ve kenarlardan sarkan fazla kısımları alalım.
- Bir çatal yardımıyla tabanları delelim. ( ben yaparken demir döküm ocakta kullanılan kalıp kullandım tavsiye ederim).
- Önceden ısıtılmış 180 derece (alt/üst) fırında 18-20 dk ortası tartoletleri pişirelim.
- Pişen tartoletlerimiz soğuyunca, içine soğumuş olan kremamızdan sıkalım ve üzerine dilediğimiz meyvelerimizi koyalım süsleyelim 🤗 afiyet olsun.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



