Tartolet
Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
- Çilek
- Muz
- Kivi
- Frambuaz vb. meyveler
- (isteğe bağlı) parlaklık için jel yahut hazır tart jeli
Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un, pudra şekeri ve vanilini karıştırın.
- Tereyağını ekleyip parmak uçlarınla kum üzere olana kadar ovun.
- Yumurta sarısını ekleyin, yoğurup streç sinemaya sarın ve 20 dk buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru merdane ile açıp kalıplara yerleştirin.
- Çatalla birkaç delik açın, 180°c’de 15 dk kadar hafif pembeleşene dek pişirin.
- Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı karıştırarak pişirin.
- Kaynayınca ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyin. Soğumaya bırakın.
- Soğuyan tart hamurlarına kremayı doldurun.
- Üzerini meyvelerle süsleyin. Parlak görünmesi için tart jeli sürebilirsin.
- 👉 İstersen kremayı labne ile karıştırıp daha hafif yapabilirsin. 👉 çikolata sevenler için kremanın içine 100 gram beyaz çikolata eklenebilir.
Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







