Tartolet

Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/2 (yarım) su bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • Çilek
  • Muz
  • Kivi
  • Frambuaz vb. meyveler
  • (isteğe bağlı) parlaklık için jel yahut hazır tart jeli

Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un, pudra şekeri ve vanilini karıştırın.
  2. Tereyağını ekleyip parmak uçlarınla kum üzere olana kadar ovun.
  3. Yumurta sarısını ekleyin, yoğurup streç sinemaya sarın ve 20 dk buzdolabında dinlendirin.
  4. Hamuru merdane ile açıp kalıplara yerleştirin.
  5. Çatalla birkaç delik açın, 180°c’de 15 dk kadar hafif pembeleşene dek pişirin.
  6. Süt, şeker, yumurta sarısı, un ve nişastayı karıştırarak pişirin.
  7. Kaynayınca ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyin. Soğumaya bırakın.
  8. Soğuyan tart hamurlarına kremayı doldurun.
  9. Üzerini meyvelerle süsleyin. Parlak görünmesi için tart jeli sürebilirsin.
  10. 👉 İstersen kremayı labne ile karıştırıp daha hafif yapabilirsin. 👉 çikolata sevenler için kremanın içine 100 gram beyaz çikolata eklenebilir.

Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Chia Tiramisu
Borcamda Spoonful
Çok Lezzetli Yulaf Poğaça
Katmer Poğaça (Videolu)
Penne Arabiata
5 Fincan Poğaçası
Hdabla | © 2025 |