Tart Tarifi

Tart Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 su bardağı un +1 yemek kaşığı un
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nisasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4-5 kare beyaz çikolata isteğe bağlı
Çilekli sos için;
- 4-5 tane çilek
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı nişasta
- 5-6 damla limon
- Yarım su bardağı su
Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağı ve şekeri karıştırıyoruz. Vanilya, yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz. Unu ekliyoruz karıştırıyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kabımıza hamurumuzu yerleştiriyoruz. Çatallıyoruz her yerini kabarmaması için.
- Tart hamuru 170 derecede 20-25 dk pişiriyoruz.
- Tereyağı ve çikolata hariç bütün materyalleri karıştırıp ocağa alıyoruz karıştırıyoruz.
- Katılaşmaya başlayınca ocaktan çekip içerisine tereyağını ve çikolatayı ekleyip karıştır.
- Üzerini kabuklanmaması için gerilimle kapatıp dolaba kaldırıyoruz.
- Krem şantiyi yapıp dolaba kaldırıyoruz.
- Sos gereçlerinin hepsini ocakta pişiriyoruz, kaynayınca altını kapatıp soğumasını bekliyoruz jöle üzere olmaması lazım.
- Tartımızın üzerine pasta kremamızı ekleyip güzelce eşit formda dağıtıyoruz.
- Üzerini krem şanti ve meyvelerle isteğe bağlı süslüyoruz.
- Hazırladığımız sosu ister tartın içerisine ister üzerine koyabilirsiniz ben görsel olarak üste koymayı tercih etim.
- Krem şantiyle üzerini süslüyoruz ortalara çilekli sosumuzu koyuyoruz kenarlarını meyveyle süslüyoruz süsleme isteğe bağlı.
Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



