Tart Pasta
Tart Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 pk vanilin
- 1 pk kabartma tozu
Muhallebisi için;
- 3 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 pk vanilin
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
Çikolata sosu için
- 1 paket hazır çikolata sosu
- Üzerinde yazan tarife nazaran süt
Tart Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kek için ;şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Daha sonra başka materyalleri ekleyelim ve homejen kıvam alana kadar çırpalım .
- Bu sırada kalıbımızı yağlayıp göz kararı un serpelim harcımızı döküp 200 derece fırında konturollü formda pişirelim.
- Bu sırada muhallebisi için tereyağ hariç bütün materyalleri tencereye alalım karıştırarak pişirelim.
- Göz göz olmaya başlayınca tereyağı ek edelim ve 2-3 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım.
- Çikolata sosu için sosu tencereye alalım üzerine sütü ek edip karıştırarak pişirelim.
- Pişen keki servis edeceğimiz kaba aksi çevirelim çabuk çıkması için ıslak bez koyalım üzerine 2- 3 kere üzerine vuralım ve kalıptan keki ayıralım .
- Daha sonra muhallebiyi dökelim üzerinede çikolata sosunu döküp evvel 1 saat kadar dışarıda soğutalım ,daha sonra üstünü kapatıp dolapta yaklaşık 1 gece dinlendirelim servis edelim afiyet olsun.
Tart Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










