Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu

Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Islatmak için:
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı granül kahve (nescafe gibi)
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (isteğe bağlı)
Kreması için:
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 200 ml sıvı krema
- 200 gram labne peyniri (veya mascarpone)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Üzeri için:
- Kakao (elekten geçirerek serpmek için)
Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp kabarana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekle ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Karışımı yağlanmış tart kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. (kürdan testi ile denetim edin).
- Sıcak su, granül kahve ve şekeri karıştırarak hazırladığın kahveyle keki her yerine gelecek biçimde ıslatı .
- Krem şantiyi, soğuk sütle çırparak hazırlayıp buzdolabında soğutun.
- Ayrı bir kapta sıvı krema ve toz şekeri çırpıp hafif kıvam almasını sağlayın.
- Üzerine labne peyniri (veya mascarpone) ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Krem şantiyi ekleyerek homojen bir kıvam alana kadar çırpın.
- Hazırladığın kremayı ıslatılmış kekin üzerine dökün ve spatula ile düzeltin.
- Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat (tercihen bir gece) dinlendirin.
- Servis etmeden evvel üzerine kakao serpin. Dilimleyerek soğuk servis yapın.
Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
