Tart Kalıbında Tiramisu

Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için ;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebi için ;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 2.5 su bardağı süt
- 1 paket kremşanti
Keki ıslatmak için;
- 2.5 tatlı kaşığı granül kahve
- Yarım su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kekimiz için karıştırma kabına iki adet yumurta ve bir çay bardağı toz şekeri alarak 5 dakika beyazlaşıp köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- Unutmayın ne kadar çok çırparsanız kekiniz o kadar hoş kabaracaktır.
- Mutlaka yumurtalarınızın oda sıcaklığın da olmasına dikkat edin.
- Bir çay bardağı süt ve bir çay bardağı sıvı yağ ek edip 1- 2 dakika daha çırpalım.
- Daha sonra elenmiş iki yemek kaşığı kakao, bir su bardağı un, bir paket kabartma tozu ve bir paket vanilya ekleyerek materyaller karışıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- Kalıbımızı yağlayıp un serptiğimiz için kekimiz bu sayede yapışmadan kolay kolay çıkacaktır.
- Önceden ısıttığımız 180 derece fırında denetimli bir halde yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Kekimiz pişerken biz de muhallebisini hazırlayalım.
- Muhallebi için krem şanti harici tüm materyalleri koyup kıvam alana kadar karıştıralım sonra soğutup krem şantiyi katalım.
- Keki ıslatmak için materyalleri hazırlayıp keki ıslatıp sonra muhallebiyi dökelim.
- En son servis etmek için üstüne kakao serpelim.
Tart Kalıbında Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



