Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek

Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Islatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzerine;
- Hazır çikolata sosu
Arasına;
- Muz
Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım içerisine başka gereçleri katarak akışkan bir hamur elde edelim.
- Kalıbımızı katı yağla hertarafını yağlayıp kek harcımızı dökelim.
- 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kek fırında pişerken çikolata sosumuzu yapalım.
- Ben sosun kıvamlı olması için 2 su bardağı sütle hazırlayıp kenarda soğuttum.
- Pişen kekimizin soğuyunca sütle ıslatalım.
- Arasına isteğe bağlı muz koyup üzerine çikolata sosumuzu dökelim.
Afiyet olsun🌸.
Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






