Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek

Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Üzerine;

  • Hazır çikolata sosu

Arasına;

  • Muz

Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri çırpalım içerisine başka gereçleri katarak akışkan bir hamur elde edelim.
  2. Kalıbımızı katı yağla hertarafını yağlayıp kek harcımızı dökelim.
  3. 180 derecelik fırında pişirelim.
  4. Kek fırında pişerken çikolata sosumuzu yapalım.
  5. Ben sosun kıvamlı olması için 2 su bardağı sütle hazırlayıp kenarda soğuttum.
  6. Pişen kekimizin soğuyunca sütle ıslatalım.
  7. Arasına isteğe bağlı muz koyup üzerine çikolata sosumuzu dökelim.

Afiyet olsun🌸.

Tart Kalıbında Tam Kıvamında Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Kebabı
Bazlama
Fırında Kuzu Pirzola
Mozaik Pasta
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Limonlu Çatlak Kurabiye
Hdabla | © 2025 |