Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta

Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 buçuk su bardağı un
- Limon kabuğu rendesi (isteğe göre)
Krema için;
- 1 su bardağı süt
- 2-3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay kaşığı vanilya
Sos için;
- 300 gram donmuş orman meyveleri
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizin hamurunu hazırlamak için şekerle yumurtayı güzelce çırpıyoruz.
- Ardından tüm materyalleri ekleyip standart bir kek hamuru yapıyoruz.
- Elde ettiğimiz hamuru tart kalıbına döküyoruz(ben 26cmlik kalıp kullandım).
- 180 derece 35 dk pişmeye bırakıyoruz.
- Kekimiz pişerken evvel sosumuzu hazırlıyoruz donmuş meyvelerin üzerine suyumuzu, nişasta ve şekeri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Ocakta kaynayıp rengi yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- Sonrasında kremamızda tüm gereçleri güzelce karıştırıp ocağa koyuyoruz kıvamı yoğunlaşan kremamızı ocaktan alıyoruz.
- Fırından çıkan kekin üzerini soğuduktan sonra biraz sütle ıslatıyoruz.
- Sırasıyla üzerine krema ve sosu döküyoruz.
Afiyet olsun.
Tart Kalıbında Soslu Kek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




