Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye
Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
- 3 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
- 1 su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
İçi için:
- 2 adet elma
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 1 küçük çay bardağı çekilmiş ceviz
Üzerine:
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Elmanın kabuğu soyalım rendeleyelim.
- Tavaya koyalım ,şekeri koyalım kısık ateşte beş altı dk pişirelim.
- Sonra tarçını cevizi ekleyip karıştıralım.
- Soğuması için bir tabağa alalalım.
- Kurabiye için derin bir kaba unu koyalım, başka gereçleri ekleyip hamuru yoğuralım.
- Sonra tart kalıpları margarinle uygunca yağlayın.
- Unluyalım sonra fazla unu silkeleyelim.
- Yumurta büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlayalım.
- Tart kalıbında çok bastırmadan yerleştirelim, ortalarına çatalla ile delikler açalım.
- Sonra elmalı içten birer tatlı kaşığı koyalım.
- Kalan hamurdan şeritler yapalım ,üzerine koyalım;yağla çırpılmış yumurta sarısı şeritlerin üzerine sürelim.
- İki su bardağı su koyduğumuz bir tepsiye kalıpları dizelim.
- Önceden ısıtılmış 180 fırında 25-30 k pişirelim.
- Sonra öbür fırından çıkinca beş dk sonra kalıptan çıkarıp aykırı çevirerek dizelim.
- Başka bir tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 10-15 dk denetim ederek pişirelim, sonra servis tabağına alalım.
- Arzuya nazaran üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun.
Tart Kalıbında Sıvıyağlı Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













