Tart Kalıbında Revani

Tart Kalıbında Revani Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (veya 1 su bardağı yoğurt)
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı irmik
- 5 yemek kaşığı un (una nazaran değişiklik gösterebilir)
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilya
- Limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 dilim limon
Tart Kalıbında Revani Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şeker ve yumurtayı köpük olana kadar çırpıyoruz.
- 1 su bardağı sıvı yağı ve 1 su bardağı sütü ekliyoruz, çırpmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra 1 su bardağı irmik ve unu ekliyoruz kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip, karıştırıyoruz.
- İsteğe bağlı portakal kabuğu rendesi yahut limon kabuğu rendesi kullanabilirsiniz. Fırında pişiriyoruz.
- Şerbeti ılık keki soğuk olması lazım. Herkese afiyet olsun.
Tart Kalıbında Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


