Tart Kalıbında Prenses Tacı

Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı İçin Malzemeler
Vişneli sosu için;
- 4 su bardağı vişne suyu
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 adet vanilin
Sütlü tatlısı için;
- 1 litre süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 9 yemek kaşığı şeker
- 9 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet vanilya
Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Merhabalar 🙂 Evvel vişneli sosumuzu hazırlayalım. Bir tencereye vişne suyu, nişasta, pudra şekerini ekleyelim kaynadıktan sonra vanilyalı ekleyip ocağın altını kapatalım.
- Tart kalıbımızı evvel bir suya tutalım (kalıptan rahat çıksın diye) vişneli sosumuzu dökelim ve dolaba soğumaya bırakalım, o sırada sütlü harcımızı yapalım.
- Tüm gereçler tencereye katıp kaynayana kadar karıştıralım(tereyağı ve vanilya hariç)kaynadıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra dolaptan aldığımız soğuyan vişne sosun üzerine dökelim, hepsini almayabilir benim hepsini almadı çerez kasesine geri kalanını döktüm 🙂 dolaba soğumaya bırakalım, bir gün beklerse daha düzgün olacaktır.
- Sütlü kısmının üstü kurumaması için streç sinema ile kapatabilirsiniz ya da bir gün beklemek istemiyorsanız 5- 6 saat sonra aksi çevirebilirsin, afiyet olsun.
Tart Kalıbında Prenses Tacı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






