Tart Kalıbında Pasta

Tart Kalıbında Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 4 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Tart Kalıbında Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz .
- Sırasıyla öteki gereçleri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Son olarak un ve kabartma tozunu elekten geçirerek sıvı kek karışımına ek edip mikserle kek harcı pürüzsüz bir kıvama alana kadar çırpıyoruz .
- Tart kalıbını bir tatlı kaşığı kadar oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı ile yeterlice yağlıyoruz.
- Kekin tart kalıbına yapışmaması için kalıbı hafif unlayıp fazla unu aldıktan sonra kek harcını kalıba döküyoruz .
- 180° fırında denetimli pişiriyoruz .
- Kek piştikten sonra soğuması için kalıpta bekletiyoruz .
- Bu ortada kreması için tereyağı ve vanilya hariç başka sos materyalleri sos tenceresini alarak çırpma teli ile yeterlice karıştırıyoruz .
- Malzemeler eridikten sonra ocağa alarak orada ateşte daima karıştırıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynamaya başladıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırarak ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz .
- Soğuma kademesinde pürüzsüz bir kıvam alması için orta ara çırpma teli ile çırpıyoruz.
- Soğuyan kek servis tabağına alınarak çukur kısmına ince ince dilimlenmiş bir adet muz diziyoruz.
- Üzerine büsbütün soyup kıvam almış olan çikolatalı sosu döktükten sonra buzdolabında en az 3 saat dinlendirip servis ediyoruz afiyet olsun.
Tart Kalıbında Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

