Tart Kalıbında Malaga Pasta

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Kek ıslatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Muhallebi için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (piştikten sonra)
  • 1 paket vanilya (piştikten sonra)

Üzeri için:

  • 5-6 adet muz

Ganaj için:

  • 1 paket sıvı krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı bitter çikolata
  • 2 yemek kaşığı sütlü çikolata

Süsleme için:

  • Antep fıstığı tozu

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırp. Sıvı yağ ve sütü ekle, karıştır. Kuru materyalleri (kakao, un, kabartma tozu, vanilya) eleyerek ekle ve spatula ile karıştır. Tart kalıbını yağlayıp harcı içine dök.
  2. Önceden ısıtılmış 170°c fırında yaklaşık 20-25 dakika pişir.
  3. Kek soğuduktan sonra 1 su bardağı süt ile her yerine gelecek formda ıslat.
  4. Muhallebi için; süt, un ve nişastayı tencereye al, topak kalmayana kadar çırp, kaynayıp yoğunlaşana kadar pişir. Ocaktan aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştır. Ilınınca kekin ortadaki çukur kısmına muhallebiyi dök.
  5. Muzları boylamasına ortadan ikiye kes, muhallebinin üzerine yan yana diz.
  6. Ganaj için; kremayı ısıt (kaynatma), içine çikolataları ekle, karıştırarak erit. • ılıyınca muzların üzerine dök.
  7. Ganaj hafif donunca üzerine antep fıstığı tozu serpiştir.
  8. Pastayı buzdolabında en az 2-3 saat (mümkünse bir gece) dinlendirip servis et.

Tart Kalıbında Malaga Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cup
Fındıklı Çiğ Köfte
Yoğurtlu Yulaf Kasesi
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)
Glazürlü Aşk Kurabiye
Hamsi Kuşu
Hdabla | © 2025 |