Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)
Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
Keki ıslatmak için;
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı granül kahve
Sosu için;
- 1,5 su bardağı püre halinde çilek
- 1 su bardağı su
- 2,5 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta ( çok dolu olmasın)
Üzeri için;
- 17-20 adet çilek
Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar çırpalım.
- Sıvı yağ süt eği yapıp tekrar çırpalım.
- Son olarak 10 kabartma tozu vanilya kakaoyu karıştırıp eleyerek kek harcına ek edelim ve tekrar çırpalım.
- Tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına kek harcını dökelim eşit biçimde yayalım evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20- 25 dakika pişirelim.
- Sos için uygun bir kabın içerisine püre haline getirdiğimiz çilekleri su ve şekere alıp 5-6 dakika pişirelim çok az suyla açtığımız nişastayı ek edip karıştırarak 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
- Soğuyan kekimizin kalıptan çıkarıp üzerine bir çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı granül kahve ile hazırladığımız karışımı her tarafını eşit halde dökelim.
- Üzerine ikiye kestiğimiz çilekleri dizelim ve son olarak hazırladığımız sosu dökelim buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra kekimizi dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















