Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez)

Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı granül kahve

Sosu için;

  • 1,5 su bardağı püre halinde çilek
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( çok dolu olmasın)

Üzeri için;

  • 17-20 adet çilek

Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle çırpma kabına yumurta ve şekeri alalım köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar çırpalım.
  2. Sıvı yağ süt eği yapıp tekrar çırpalım.
  3. Son olarak 10 kabartma tozu vanilya kakaoyu karıştırıp eleyerek kek harcına ek edelim ve tekrar çırpalım.
  4. Tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına kek harcını dökelim eşit biçimde yayalım evvelce ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık 20- 25 dakika pişirelim.
  5. Sos için uygun bir kabın içerisine püre haline getirdiğimiz çilekleri su ve şekere alıp 5-6 dakika pişirelim çok az suyla açtığımız nişastayı ek edip karıştırarak 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  6. Soğuyan kekimizin kalıptan çıkarıp üzerine bir çay bardağı süt ve 1 çay kaşığı granül kahve ile hazırladığımız karışımı her tarafını eşit halde dökelim.
  7. Üzerine ikiye kestiğimiz çilekleri dizelim ve son olarak hazırladığımız sosu dökelim buzdolabında en az 1 saat dinlendirdikten sonra kekimizi dilimleyerek servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Tart Kalıbında Çilekli Kek (Bir Dilim Asla Yetmez) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Pırasa (Farklı Tarif Pırasanın En Lezzetli En Sağlıklı Hali)
Kıymalı Lahana Sarması
Çilekli Labneli Kek
Puf Puf Mini Pizzalar
Pizza Tadında Salçalı Kurabiye
Beşamel Soslu Fırın Makarna
Hdabla | © 2025 |