Tart Kalıbında Ağlayan Kek

Tart Kalıbında Ağlayan Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için

  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 çay bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı şeker

Ara katı için;

  • 1 poşet toz krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Çikolata sosu için;

  • 2 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Not: ölçülerde ince belirli çay bardağı kullandım (125 ml)

Tart Kalıbında Ağlayan Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar mikserin en güçlü bölümü ile çırpalım.
  2. Daha sonra kalan gereçleri ekleyelim ve homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştırmaya devam edelim. Bu etapta ben mikser kullanmadan elimde çırptım.
  3. Tart kalıbımızın yapışmaması için tereyağı ile yağlayalım ve biraz un serpelim. Daha sonra hazırladığımız kek harcını tart kalıbına dökelim.
  4. 180° alt üst fırında yaklaşık 35 dk pişirelim. Bu etapta fırınınızın pişirme ayarını baz alabilirsiniz. Benim fırınım biraz geç pişirdiği için bu kadar uzun sürdü lakin sizler daha kısa müddette de pişirebilirsiniz.
  5. Kekimiz pişerken krem şantimizi çırpalım ve dolaba kaldıralım.
  6. Paketin içerisinde yer alan 2 poşetten yalnızca birisini kullanmanız kâfi olacaktır.
  7. Paketin üzerindeki ölçülere nazaran şantimizi hazırlayabiliriz.
  8. Çikolata sosu için gereçlerin tamamını ocağa alalım ve karıştırarak pişirelim.
  9. Piştikten sonra üzerinin kabuk tutmaması için orta ara karıştırarak soğumasını bekleyelim.
  10. Kekimiz fırından çıktıktan sonra üzerini kürdan yardımı ile delelim ve keki ıslatmak için gerekli materyalleri karıştırarak kekimizin üzerine dökelim.
  11. Kekimiz sıcak sosumuz soğuk olacak.
  12. Kekimizi servis edeceğimiz kaba alalım ve düzgünce soğumasını bekleyelim.
  13. Tamamen soğuduktan sonra kremşantimizi ve çikolata sosumuzu dökelim ve dilediğimiz üzere süsleyelim. Afiyet olsun :).

Tart Kalıbında Ağlayan Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hurmalı Muzlu Gece Maması
Dereotlu Poğaça
Çıtır Patates Salatası (Mükemmel Lezzet)
Bebekler İçin Pankek
Çıtır Kabak
Bayrama Kaymaklı Baklava (Videolu)
Hdabla | © 2025 |