Tart Kalıbımda Pudingli Kek

Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kako
  • Yarım su bardağı ceviz kırılmış
  • 1,5 su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine;

  • 1 paket kakolu puding
  • 3 su bardağı süt

Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak yumurta şekeri yeterlice çırpıyoruz, daha sonra sıvı yağ süt katıp çırpmaya devam ediyoruz ,diğer gereçleri de katıp çırpıyoruz.
  2. Önceden katı yağ ile yağladımız tart kek kalıbına kek harcımı döküp 170 derecede 30- 40 dk pişiriyoruz .
  3. Pişen kekimizi fırından alıp 5 dk soğumaya bırakıyoruz soyan kekimizi her yerine gelecek formda ıslatıyoruz ve kenara alıyoruz.
  4. Daha sonra 1 paket pudingi ardında ki tanımdan yarım bardak eksik olacak formda pişiriyoruz.
  5. Benim aldım pudingde 3,5 su bardağı süt yazıyordu ben 3 su bardağı kullandım siz daha az sütle de yapabilirsiniz pişen pudingi soğuyan kekimizin üzerine döküyoruz ,ben soğumaya bırakıyoruz üzerini dilediğimiz üzere süsleyebilirsiniz.

Tart Kalıbımda Pudingli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Havuç Tarator
Cream Chocolate | 2 Malzemeli
Şerbetli Bayram Tatlısı
Salçalı, Soğanlı Poğaça
Isparta Yöresinden Kabune
Narlı Cevizli Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |