Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı tarhana (ancak bu oranı kullanacağınız tarhananın cinsi daha net belirler ben kişi başı, silme 1 yemek kaşığı kullanıyorum)
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2 diş sarımsak ( dileğe bağlı, kullanırsanız çok yakışıyor.)
- 50 gram kadar kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı su
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 2-3 yemek kaşığı çiğce
- Tuz
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tarhanayı bir su bardağı oda sıcaklığında ki su ile ıslatıp 10-15 dakika bekletiyorum.
- Soğanı ve kullanacaksam sarımsağı rendeliyor, sıvı yağ ile hafif pembeleştiriyorum.
- Kıymayı ekliyor, kıyma pişene kadar kavuruyorum.
- Tencereye 2 su bardağı su ekliyorum. Şöyle bir karıştırıyorum. Akabinde tarhanayı ekliyorum.
- Kalan 3 bardak suyu ekliyor, karıştırarak kaynayıp, yoğunlaşana kadar pişiriyorum. Tarhana cinsine nazaran bu ölçüde biraz ağır olursa bir su bardağı daha su ekleyerek tekrar kaynamasını bekleyebilirsiniz.
- Kaynamaya başlayınca ocağı kısarak 5-6 dakika daha kaynatıp kapatıyorum.
- Baharat ve çiğceyi ekleyerek uygunca karıştırıyorum.
- Her yemekte olduğu üzere tarhana çorbasını da kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar dinlendiriyorum. Sıhhat ve afiyetle🌺.
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










