Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten)

Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı İçin Malzemeler
- 5 yemek kaşığı tarhana (ev yapımı)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı nane
- 5 bardak su
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencerede yağlar eritilir.
- Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Tarhana eklenir 2 dakika kavrulur.
- Su eklenir (sıcak su konulmaz topaklanır).
- Kısık ateşte kaynamaya bırakılır, daima karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra (yaklaşık 20 dakikada kaynıyor) nane, sarımsak ve tuzu eklenir.
- Pürüzsüz olması için blenderdan geçirilir.Afiyet olsun 🩷.
Tarhana Çorbası (Kaşık Kaşık İçirten) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





