Tarhana Çorbası

Tarhana Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre su
  • 3,5 yemek kaşığı toz tarhana
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz nane
  • Tuz

Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben bu tarhanamı Uşak’tan meşhur bir tarhana babası var,oradan almıştım. Acılısını kullandım.
  2. İlk evvel tarhanayı suya koyup,karıştıralım. İçinde 10-15 dk beklesin.
  3. Bu sırada sıvı yağı, naneyi, salçayı, ezilmiş sarımsakları ve tuzu azıcık kavurun.
  4. Tencereye kenarda bekleyen sudan bir kepçe ekleyip,karıştırın.
  5. Kalan tarhanalı suyu da tencereye ek edip, orta ateşte daima karıştırarak kıvamına gelene kadar pişirin. Afiyet olsun.

Tarhana Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pırasa Stoklarını Tüketecek Tuzlu Kek Tarifi
Çok Pratik Kedidili Pasta
Trabzon Çikolatası
Glutensiz Karabuğday Unuyla Makarna
Böğürtlen Reçeli
Portakallı Kek
Hdabla | © 2025 |