Tarhana
Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo domates
- 2 kilo kırmızı salçalık biber
- 1 lt süt
- 1 kilo yoğurt
- 10 yemek kaşığı dolusu tuz
- Aldığı kadar un
Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates ve biberlerimizi başka farklı 2 su bardağı su ekleyip 20 dk düdüklüde pişirelim.
- Süzgece alıp güzelce suyunu akıtalıım.
- Delikliye alıp salça sıkar üzere güzelce posasını çıkartalım.
- Geniş bir leğene süt ,yoğurt domates ve biberleri ekleyip karıştıralım. 10 yemek kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırıp unu ekleyelim.
- Sert bir hamur olana kadar uygunca yoğuralım.
- Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
- Güneş alan bir balkonda pak bir bez yayalım.
- Hamurdan bezeler alıp küçük modüller halinde bezimize selim.
- 4 saat sonra küçük hamur kesimlerini elimizle açtırıp güzelce kurumasını sağlayalım.
- Hamur kesimlerinin gereğince kuruduğundan emin olunca kalbur ( delikli ) zıt çevirip üzerine bir kesim alıp elimizle ufalalım. Bu basamakta eldiven kullanmanızı tavsiye ederim ellerimiz hassas olduğu için tahriş olmasın diye.
- Ufalttığımız tarhanamızı pak bir beze yayalım ve gün içinde aklımıza geldikçe güzelce elimizle karıştıralım eşit halde kurumasını sağlayalım.
- 4 -5 gün bu süreci tekrar edelim güzelce havalandırıp kuruduğundan emin olduktan sonra kapaklı bir kova yahut pet şişeye koyalım.
- Biz haşlanmış börülce suyuna, brokoli suyuna, sallama suyuna tarhana yaparız şahane bir lezzet olur. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.
Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












