Tarhana

Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo domates
  • 2 kilo kırmızı salçalık biber
  • 1 lt süt
  • 1 kilo yoğurt
  • 10 yemek kaşığı dolusu tuz
  • Aldığı kadar un

Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates ve biberlerimizi başka farklı 2 su bardağı su ekleyip 20 dk düdüklüde pişirelim.
  2. Süzgece alıp güzelce suyunu akıtalıım.
  3. Delikliye alıp salça sıkar üzere güzelce posasını çıkartalım.
  4. Geniş bir leğene süt ,yoğurt domates ve biberleri ekleyip karıştıralım. 10 yemek kaşığı tuzu ekleyip güzelce karıştırıp unu ekleyelim.
  5. Sert bir hamur olana kadar uygunca yoğuralım.
  6. Hamuru yarım saat kadar dinlendirelim.
  7. Güneş alan bir balkonda pak bir bez yayalım.
  8. Hamurdan bezeler alıp küçük modüller halinde bezimize selim.
  9. 4 saat sonra küçük hamur kesimlerini elimizle açtırıp güzelce kurumasını sağlayalım.
  10. Hamur kesimlerinin gereğince kuruduğundan emin olunca kalbur ( delikli ) zıt çevirip üzerine bir kesim alıp elimizle ufalalım. Bu basamakta eldiven kullanmanızı tavsiye ederim ellerimiz hassas olduğu için tahriş olmasın diye.
  11. Ufalttığımız tarhanamızı pak bir beze yayalım ve gün içinde aklımıza geldikçe güzelce elimizle karıştıralım eşit halde kurumasını sağlayalım.
  12. 4 -5 gün bu süreci tekrar edelim güzelce havalandırıp kuruduğundan emin olduktan sonra kapaklı bir kova yahut pet şişeye koyalım.
  13. Biz haşlanmış börülce suyuna, brokoli suyuna, sallama suyuna tarhana yaparız şahane bir lezzet olur. Deneyeceklere afiyet olsun. 🌸.

Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Turşu Lezzetinde Mor Lahana Salatası
Nefis Patlıcan Yemeği
Patatesli Rulo Börek
Yazın Favorisi Çilekli Muzlu Parfe Tarifi-Pratik Ve Ferah Tatlı
Sebzeli Pizza Tarifi
Kuru Domatesli Peynirli Gevrek Poğaça
Hdabla | © 2025 |