Tarhana

Tarhana Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kg yoğurt
  • 2 kg domates
  • 1 kg kırmızı kapya biber
  • 500 gram yeşil biber
  • 2 büyük kuru soğan
  • 1 bağ taze nane (ya da 1 su bardağı kuru nane)
  • 1 bağ maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
  • 2,5–3 kg un

Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domates, biber, soğan ve yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
  2. Büyük bir tencerede zerzevatları biraz su ile kaynatıp güzelce yumuşatın.
  3. Sebzeleri blenderdan geçirin.
  4. Yoğurdu ekleyip yeterlice karıştırın.
  5. Unu azar azar koyup koyu boza kıvamına getirin.
  6. Hamuru geniş bir kapta 5–7 gün boyunca, üzeri bezle örtülü biçimde bekletin. Her gün yoğurup havasını çıkarın.
  7. Mayalanan hamuru küçük modüller halinde pak bir örtüye serin, güneşte ya da gölgede kurutun.
  8. Kuruyan kesimleri ufalayıp robottan geçirerek toz haline getirin.Afiyet olsun şifa olsun 🥰🕌🥰💐.

Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Rulo Pasta
Harika Sebzeli Tavuk Çorbası
Kolay Milföy Pizza
Cepli Sandviç Poğaça (Videolu)
Patatesli Gözleme (Mayasız)
Cevizli Lokum
Hdabla | © 2025 |