Tarhana
Tarhana Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg yoğurt
- 2 kg domates
- 1 kg kırmızı kapya biber
- 500 gram yeşil biber
- 2 büyük kuru soğan
- 1 bağ taze nane (ya da 1 su bardağı kuru nane)
- 1 bağ maydanoz
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe göre)
- 2,5–3 kg un
Tarhana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Domates, biber, soğan ve yeşillikleri yıkayıp doğrayın.
- Büyük bir tencerede zerzevatları biraz su ile kaynatıp güzelce yumuşatın.
- Sebzeleri blenderdan geçirin.
- Yoğurdu ekleyip yeterlice karıştırın.
- Unu azar azar koyup koyu boza kıvamına getirin.
- Hamuru geniş bir kapta 5–7 gün boyunca, üzeri bezle örtülü biçimde bekletin. Her gün yoğurup havasını çıkarın.
- Mayalanan hamuru küçük modüller halinde pak bir örtüye serin, güneşte ya da gölgede kurutun.
- Kuruyan kesimleri ufalayıp robottan geçirerek toz haline getirin.Afiyet olsun şifa olsun 🥰🕌🥰💐.
Tarhana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






